Life In Bar Of Chocolate

No joke!

Long time ago i was captivated by a giant piece of chocolate on my way to Bandung. It’s look yummy from far away and i just wish i can bring it home but nope it’s too big.

Few weeks ago on a sunny sunday i was invited to grand launching of “Chocodot World : Magical Chocodot Experience” by a very kind eldest brother in Paguyuban Mojang Jajaka Garut. He is a very creative, successful and productive entrepreneur and me get surprised every time like sometimes i wonder when will he ever slow for a while with all of his innovation?nope he’s unstopable. And guess what where i end up that day?

 

That

 

giant

 

chocolate

 

bar!

 

Turns out that huge chocolate bar that i always passing by is a museum built by PT Tama Cokelat Indonesia as the summary of their journey in 8 years and counting built their empire and their dedication to local tourism. Inside you can feel the mixture of tradisional vibe wrap up on modern touch. This is the first time for me as a local to find modern place to be shown to my friend whom visit and get very excited when this one open. Like when you go to Jogja you can show them De Mata well when you come by to my hometown Garut I can show you this museum for sure. I have a lot of fun inside, so many spot to be captured on photos and many yummy snack and also education about Garut and chocolate as identity of this company.

Once again congratulation for the Grand Opening Mr Kiki Gumelar, it’s such honor to be part of the first guest to visit this beautiful place.

And guys welcome to magical places, enjoy!

P.S don’t forget to bring your camera or you’ll end up regret it. Told y’a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Love,

Family Vacation

Vacation is once a million time to come in my family dictionary, we have our strict rule in doing our business : never left them unless it’s really important. And vacation is not consider as important most of the time in our dictionry. So when there’s a time we have one same day to spend together it’s really precious to be true.

Few weeks ago we have our nephew tie the knot and the wedding hold in Setiabudi Bandung,we thought it would be such great idea to visit some places after. We even book rooms before so we won’t feel so exhausted to spend the rest of the day. Me and my sister who has the job to decide which hotel to stay, and we must say we made a terrible mistake this time, even tough the hotel is very near with resonable price but it’s…….spooky (sorry all hehe).

Me and my little family arrived about three or four in the morning (the rest of the family has gone earlier and spend night in Bandung) because i need to attend the Grand Final of Mojang Jajaka Kabupaten Garut 2017 before actually can go. The ceremony end at two in the morning so it’s miracle we can get the hotel by three (or my husband step on the gass too deep so the car is flying low instead of touch the ground while i fall asleep accidentally ._________. ).

Long story short the next morning after our room being invaded by my mom and niece and almost all my family member we totally wake up and dress up (with half concious because the rest is still flying in a dreaming world) i do my makeup and get dressed as well as my husband and directly check out the hotel. I previously said i will catch them after take extra nap for a while but they invaded my room first before check my message on family wa group later, so few hours nap may be my battery that day.

After we say good bye to our other big family member on wedding venue then we decide to go to somewhere fun, somewhere children friendly somewhere where we could spend our quality time together and it is….

 

Floating Market Bandung!

 

 

Well oke don’t expect too much when you read my travel diary because i am rarely going anywhere unfortunately haha. So after changing into some more comfortable outfit (we can’t go there with our dress on especially mine) we directly go to the place, it took few minutes to arrive.

And we do not pick it wrong, my baby and the rest of the kids is enjoying Floating Market as much as the parents do. It’s affordable and children friendly and give you an eyegasm scenery with the touch of fresh air. I couldn’t ask more. We enjoy walking around play with goose, chicken, rabbit and sheep.

My daughter and my niece even enter the sheep area and run widely as the sheep walking behind them seeking some carrot to eat. It’s laughtearing actually to see them (sorry kids haha). In short amount of time we did enjoy everything there even my daughter sleep while we take water train until we get out of the place and stop by nearest mosque to do pray.

And of course i don’t miss my chance to take some photos and ootd there. Some moments are always worth to captured on the photos. Here are some, enjoy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

See you on another family vacation.

Love,

 

My Travel Diary : Safari Trips [Bahasa]

Sebetulnya postingan ini adalah kelanjutan dari Travel Diary saya di bulan Desember saat merayakan ulang tahun kedua anak semata wayang saya. Hari kedua kami berkunjung ke Bogor, tujuan utama kami sebenarnya ke Taman Safari ini, karena Freya sangat senang melihat tayangan Animal Planet sehingga saya dan suami berinisiatif ingin menghadirkan langsung hewan hewan yang ada di TV ke hadapan anak saya langsung.

Saya baru menyadari bahwa Taman Safari Indonesia punya koleksi hewan yang amat sangat banyak (seriusss), bahkan satu hari saja rasanya ga cukup untuk berkeliling dan menikmati semua fasilitas dan wahananya.  Dulu pas waktu kecil saya sempet bingung dan menganggap bahwa TSI itu ga seru, tapi kemudian berubah setelah saya melakukan mini research tentang TSI melalui blog blog orang lain akhirnya saya bisa dapat kunci menikmati TSI.

Pada dasarnya TSI menawarkan dua jenis fasilitas yang bisa dinikmati, apakah ingin melihat lihat koleksi hewan atau menikmati show atau menikmati  wahana yang terbilang lengkap disana. Jadi baiknya kita sudah menyiapkan rencana akan ngapain aja disana serta alur lokasinya karena tempatnya yang sangat luas satu wahana ke wahana lain cukup jauh.

img_4301

 

 

img_4321

 

 

img_4309

img_4307

 

 

 

img_4318img_4317

 

 

 

 

 

 

 

 

img_4320

 

 

img_4308

 

 

 

img_4298img_4296img_4295

 

 

 

 

 

 

 

 

img_4297

 

 

 

img_4315img_4314

 

 

 

 

 

 

 

img_4313

 

 

 

 

 

 

img_4303

 

 

 

img_4312img_4311

 

 

 

 

 

 

 

img_4300

Beberapa tips yang bisa saya berikan setelah berkunjung kesana

  1. Menginap di hotel yang bekerja sama dengan management TSI, jadi kita bisa mendapatkan potongan harga tiket masuk. Pembelian tiket langsung di hotelnya ya guys. Ada beberapa hotel yang menawarkan potongan harga yaitu hotel yang ada di dalam area Taman Safari The Lodge dan Royal Safari Garden, berada di luar area Taman Safari tapi jaraknya masih dekat. Untuk satu kamar hotel bisa mendapatkan potogan harga untuk dua tiket masuk. Baiknya booked via Traveloka supaya harganya lebih murah,
  2. Cek arah buka tutup puncak dan jam jam macet, tahu kan macetnya bogor kaya apa. Pantengin waze kalau perlu supaya kondisi jalan terpantau.
  3. Beli dan potong wortel sendiri dari rumah. Ini sih emak emak banget ya karena biar puas dan murah aja anak kasih makan hewan disana jd.
  4. Bawa payung dan jas hujan karena Bogor itu sering hujan dan beli payung disana mahal.
  5. Dari jauh jauh hari coba buka buka peta Taman Safari dan tentukan mau kemana aja selama disana supaya ga habis waktu. Kalau hujan show yang dilakukan di area outdoor kaya elephants dan birds of prey pasti ga akan ada jd kita bisa ganti dengan naik wahana atau melihat binatang yang lain. Ini contoh jadwal yang saya bikin pas kesana
  • 08.00 Berenang (tdnya mau berenang tapi anaknya panas jd cancel)
  • 09.00 Sarapan sambil lihat harimau di resto (dan harimaunya ga ada karena lagi dikawinin haha)
  • 10.00 Masuk area Taman Safari kelling area satwa
  • 11.00 Baby zoo, naik kuda pony, Bird Aviary
  • 11.30 Elephants Show
  • 12.00 Makan siang
  • 13.00 Cari Penguin/Dolphin show
  • 13,30 Tiger/Lion Show
  • 14.00 Cowboy Show/Bird of Prey
  • 14.30 Safari Theater/Globe of Death
  • 15.00 Various Animal/Sea Lion
  • 15.30 Birds of Prey
  • 16.00 Tiger/Lion Show/Globe of Death
  • 16.30 Elephants Show/Dolphin Show

Jadwal ini yang saya rancang supaya saat disana gampang untuk memutuska mau kemana. Ada beberapa yang sesuai dan ada yang tiba tiba berubah, kaya pas ketinggalan show harimau kita nunggu sambil naik trem. Untuk mau lihat show sebaiknya setengah jam sebelum dimulai kita udah masuk area show supaya dapat kursi dan gak ketinggalan show.

Terakhir no matter how enjoy your trips!

Love,

IMG_8557